Wandelcoaching

de natuur als spiegel

Waarom wandelcoaching?

Omdat de natuur een rustgevend effect op je heeft. Daarnaast geeft de natuur ook juist energie en meer focus. De dingen vallen op hun plek en nieuwe ideeën komen gemakkelijker boven. Dat komt ook omdat de natuur een andere omgeving is dan waar je je dagelijks in bevindt. Daardoor word je minder snel afgeleid door gedachten aan de dagelijkse dingen. Lopen en praten is krachtig. De natuur helpt daarbij als spiegel. De problemen en uitdagingen in jouw werk leggen we bloot aan de hand van metaforen in de natuur.

Al wandelend je persoonlijke vraagstukken aanpakken, brengt je snel en gemakkelijk in beweging. Zowel fysiek als mentaal. Daarbij maken we gebruik van natuurlijke werkvormen.

Wil je ontdekken wat je werkelijk drijft en in welke omgeving je floreert? Ik ga graag met je aan de wandel op weg naar duurzame keuzes.

“Alleen gedachten die ons tijdens het wandelen invallen zijn waardevol”. Nietzsche

Hoe werkt het?

  • buiten zijn bevordert de ontspanning van lichaam en geest
  • de zintuigen worden maximaal gestimuleerd door de geuren, kleuren, veranderende beelden, de wind door je haren en de zon of regen op je gezicht
  • lastige onderwerpen worden wandelend gemakkelijk besproken. Je hoeft elkaar namelijk niet aan te kijken
  • daadwerkelijk in actie komen gaat sneller door de actieve houding
  • de beelden uit de natuur helpen om te verwoorden wat er intern zich afspeelt
  • de steeds veranderende omgeving stimuleert om anders te kijken, te denken en te doen

Het positieve effect van wandelen versterkt het effect van de coaching. We wandelen, ik leid het gesprek en help je tot de kern komen, jij vindt de oplossingen voor jouw vragen. Samen bedenken we manieren om nieuwe oplossingen te integreren in je dagelijks leven. Je merkt het meteen bij de eerste wandeling al.

“And into the forest I go, to lose my mind and find my soul”  John Muir

Resultaat

  • Wandelcoaching vermindert werkstress en burnoutklachten en verhoogt het werkplezier, bevlogenheid en zelfvertrouwen.
  • Je weet in welke functie je jouw talenten kunt inzetten en verder kunt ontwikkelen, waar je met plezier je energie in kwijt kunt en waarin je betekenis hebt.
  • Je hebt ontdekt hoe je binnen je huidige functie beter tot zijn recht kunt komen.

Waar wandelen we?

Tenzij anders overeengekomen, wandelen we in het Zeisterbos – voor Nederlandse begrippen een bijzonder oud bos. De bomen zijn meer dan 200 jaar oud, terwijl de meeste bossen in Nederland niet ouder zijn dan 70 jaar. De ondergroei is dicht en zeer gevarieerd, waardoor er veel vogelsoorten voorkomen. Het bos vormt met de parken en bossen van de buitenplaatsen Hoog Beek en Royen en Pavia een brede groene strook aan de oostzijde van Zeist.

Contact Us

Laat een boodschap achter en ik neem zsm contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search