Over Janet Rodenburg

Invoelend en nieuwsgierig

Janet Rodenburg

Het leven heeft mij gebracht bij wat ik nu ben: coach voor loopbaan & leven, met internationale en interculturele woon- en werkervaring, nieuwsgierig en invoelend. Hierdoor ben ik goed in staat contact te leggen met mensen met een ‘hybride identiteit’: mensen die wonen en werken tussen twee culturen, overal en nergens thuis, op zoek naar hun wortels. Cultuur zegt ons wie we zijn en waar we vandaan komen. Als je niet weet waar je vandaan komt, zal je niet weten waar naartoe te gaan. Misschien dat daarom sommigen wel verdwalen.

Op mijn achttiende verruilde ik, als boerendochter, mijn geboortedorp in de ‘bible belt’ voor de stad Amsterdam, waar ik antropologie ging studeren. Ik heb onderzoek gedaan in verschillende landen in Azië, o.a. naar de invloed van migratie op familiesystemen en man-vrouw verhoudingen. In de rijstvelden met mijn voeten in de modder werd ik me – paradoxaal genoeg – ook meer bewust van mijn eigen wortels en familiegeschiedenis. Later woonde ik met mijn gezin gedurende tien jaar in Denemarken. Opnieuw een land met een andere taal en gedragscodes waar ik een netwerk moest zien op te bouwen. Ik werkte bij internationale humanitaire organisaties, waaronder het Rode Kruis, waar ik verantwoordelijk was voor het trainen van lokale hulpverleners in het bieden van psychosociale slachtofferhulp. Ik leerde de verrijkende, maar ook de schaduwkanten kennen van het expatbestaan.

Weer terug in Nederland heb ik na wat omzwervingen mijn eigen coachpraktijk opgezet voor loopbaan en persoonlijke ontwikkeling, met speciale aandacht voor ‘internationals’, migranten en vluchtelingen.

Relevante opleidingen & trainingen

 • Resultaatgerichte Wandelcoach Opleiding, Het Coach Bureau 2017-2018
 • Licentietraining Werkenergieanalyse, You Know 2017
 • Loopbaancoaching en persoonlijke ontwikkeling, Annet Brinkhuis Opleidingen 2013-2014
 • ‘Geen woorden maar waarden’ – NLP-training, RaVisie 2014-2015
 • Coaching & Counseling ‘Effectief functioneren’, Europees Instituut (De Baak) 2007-2008
 • Innerlijke Kracht, Centrum voor Zijnsoriëntatie 2010-2011
 • Masterclass ‘Management van diversiteit’, Vrije Universiteit Amsterdam 2008
 • Individuele leiderschapstraining, Management Centrum De Ark 2006
 • ‘Personal and community reconstruction, resilience and empowerment in times of ethno-political conflict’, Philadelphia, USA 2003
 • Sfeer van het gesprek is goed en stijl van coaching is open. Janet triggert mij in waar mijn uitdaging ligt en biedt concrete handvatten hoe te ontdekken waar mijn passie ligt. Ze geeft de ruimte en beoordeelt niet, geeft suggesties en laat het aan mij om daar wat mee te doen. Dat ervaar ik als prettig.

  Agnes IT Manager
Contact Us

Laat een boodschap achter en ik neem zsm contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search