Over Casita Coaching

Janet Rodenburg

Antropoloog, internationale en interculturele woon- en werkervaring, nieuwsgierig en invoelend – dat is onder andere wat ik in huis heb. Hierdoor ben ik goed in staat contact te leggen met mensen met een ‘hybride identiteit’: mensen die wonen en werken tussen twee culturen, overal en nergens thuis, op zoek naar hun wortels. Cultuur zegt ons wie we zijn en waar we vandaan komen. Als je niet weet waar je vandaan komt, zal je niet weten waar naartoe te gaan. Geen wonder dat sommigen verdwalen.

 • Overal waar ik ben, ben ik thuis

  en in het huis van liefde

  kan ik met gesloten ogen

  de schoonheid zien dansen.

  (Rumi: Mijn brandend hart)

Over ‘Casita’

Het huis dat ik bewoon werd bij de bouw in 1920 ‘Casita’ genoemd. (Casita betekent ‘klein huis’ in het Spaans.) De toenmalige eigenaresse liet achter in de tuin een houten huisje bouwen om zich in alle rust aan haar schrijverschap te wijden. Onlangs is het oorspronkelijke gebouw vervangen door een degelijk en meer comfortabel tuinhuis. Hier is Casita Coaching gevestigd, een plek waar het voor iedereen moet voelen als thuiskomen, thuiskomen bij jezelf. Casita staat ook voor veiligheid en geborgenheid: een dak boven je hoofd. En dat is precies wat ik cliënten bied. Mijn werkwijze als coach kenmerkt zich door veiligheid en aandacht aan de ene kant en confrontatie en verrassing aan de andere kant. Alleen als de sfeer volkomen veilig is durven mensen los te laten en iets nieuws te proberen. Een veilige sfeer creëer ik door jou en je vraag zonder oordeel te erkennen.

 

Ervaringen van anderen

 • Janet heeft mij in korte tijd doen inzien wat er belangrijk is in mijn leven, wat mijn kwaliteiten zijn en wat ik wil. En dat ik bepaalde ontwikkelpunten heb die ik als uitdaging zie en waarmee ik verder kan gaan. Ik vond Janet’s methode van coaching heel prettig. Niet zweverig, maar to-the-point, met gesprekken, opdrachten en reflectie.

  Saskia Nederlandse Rode Kruis, secretaresse
 • Ik ben heel tevreden over het traject en heb me verbaasd over de snelheid waarmee Janet mij inzicht kon geven in de situatie.

  Agnes Nederlandse Rode Kruis, voormalig hoofd Contact Center
 • Janet helped me to help myself engage my passions and "go" for the career I've always wanted. After her coaching sessions, I feel re-energized and refreshed and excited to embark on my new journey in the Netherlands! I highly recommend Janet and Casita Coaching to anyone looking to change directions or grow."

  Elizabeth graduate student
 • Na alle verlies in mijn leven, zowel in mijn vaderland als in Nederland, had ik behoefde aan een betrouwbare ondersteuning. Janet heeft deze functie op zich genomen. Zij luistert graag en is oprecht geïnteresseerd in je verhaal. Zij daagt je uit om dingen anders te bekijken. Zij heeft veel geduld en zij leidt je naar een nieuw 'thuis' in je huidige situatie!

  Azita Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, HR medewerker
 • After months of feeling "stuck" in an American doctoral programme, I reached out to Janet for assistance. Not only did she provide valuable career coaching, she offered meditative guidance that allowed for self-reflection and growth. Throughout several sessions, she reviewed my CV line-by-line and we discussed various career options that brought together all of my interests.

  Elizabeth graduate student
 • Ik vond het heel prettig om kritisch bevraagd te worden door Janet, want dat gebeurt niet vaak. Iemand die echt luistert, doorvraagt en geen genoegen neemt met een “kort” antwoord. Dat geeft mij een gevoel van waardering en respect. Een kritische noot plaatsen, zodat ik voel dat ik anders tegen een situatie aan kan, en soms ook wel moet, kijken.

  Marjan HR consulent
 • Ik ben altijd sceptisch over dingen, vooral als ik niet weet wat er gaat gebeuren en op welke manier, dan heb ik geen controle. Bij aanvang van iedere sessie wist ik niet wat wij gingen doen of op welke manier. Omdat ik na het eerste gesprek meteen enorm vertrouwen had in Janet, heb ik mij laten gaan. Ook omdat ik meteen de resultaten zag.

  Emina 36 jaar
 • Sfeer van het gesprek is goed en stijl van coaching is open. Janet triggert mij in waar mijn uitdaging ligt en biedt concrete handvatten hoe te ontdekken waar mijn passie ligt. Ze geeft de ruimte en beoordeelt niet, geeft suggesties en laat het aan mij om daar wat mee te doen. Dat ervaar ik als prettig.

  Agnes IT Manager
 • Janet provides a welcoming space -- I felt extremely comfortable discussing any and all issues with her over a cup of tea and she offers respectful and compassionate support. Most importantly, Janet is there for her clients. She is accessible, flexible with appointments, offers coaching sessions through Skype, and is always personable.

  Elizabeth graduate student
 • Janet is een hele vriendelijke en warme coach. Ze kan ontzettend goed luisteren en scherpe vragen stellen. Hiermee heeft ze mij geholpen in het doen van zelfonderzoek. Daarnaast heeft ze meerdere modellen laten zien, wat mij geholpen heeft om mijn huidige situatie en mijn gedrag beter te begrijpen.

  Boukje Nederlandse Rode Kruis
 • Janet heeft mij aan het denken gezet over mijn leven; wat wil ik, hoe wil ik mijn (werk)leven indelen. Ze heeft mij geholpen om helder te krijgen waar ik precies tegenaan liep en heeft mij praktische tips gegeven om dit aan te pakken. Ik heb recentelijk op een andere functie gesolliciteerd binnen mijn organisatie en ontzettend veel zin om een nieuwe weg in te slaan waarbij ik zelf meer aan het roer zit.

  Lotte Nederlandse Rode Kruis
Contact Us

Laat een boodschap achter en ik neem zsm contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search