Coaching

voor individuen

Casita Coaching kent een aantal standaard trajecten, maar de invulling is altijd afgestemd op jouw individuele behoeften.

Vind je richting

Je staat op een kruispunt in je loopbaan en zoekt begeleiding bij het verkennen en vinden van nieuwe werkmogelijkheden.

Eenmalig consult

Wil je een keer sparren, over de samenwerking met je collega’s, over jezelf en jouw wensen? Ik denk graag met je mee.

Retraite weekend

Wanneer je je in alle rust wilt bezinnen op je leven en de keuzes waarvoor je staat is dit VIP-traject iets voor jou.

Wandelcoaching

Al wandelend je persoonlijke vraagstukken aanpakken, brengt je gemakkelijk in beweging. Zowel fysiek als mentaal.

Vind je richting

Stap voor stap van droom naar werkelijkheid…..

Je staat op een kruispunt in je loopbaan en zoekt begeleiding bij het verkennen en vinden van nieuwe werkmogelijkheden. Vragen die je hebt:

 • Wat wil ik nu echt?
 • Hoe kan ik het beste mijn talenten benutten?
 • Welke nieuwe functie of organisatie past bij mij?
 • Wat is voor mij een zinvolle invulling van mijn loopbaan?

Kortom, je wilt (een nieuwe) richting geven aan je loopbaan!

Hoe werkt het?

Fase 1: Zelfinzicht vergroten

Door middel van een biografie opdracht kijken we naar thema’s en patronen in je loopbaanverleden. Je krijgt zicht op je drijfveren, je kwaliteiten, eventuele beperkingen en belemmerende overtuigingen. Het resultaat van deze fase is een Persoonlijk Profiel.

Fase 2: Loopbaanperspectief formuleren

In deze fase staat het formuleren van een (nieuw) loopbaanperspectief centraal, dat past binnen jouw interesses en mogelijkheden. Het optimaliseren van je energiebronnen en het vinden van een goede werk-privé balans staan hierbij centraal. Dit resulteert in een Zoek- en Ontwikkelingsprofiel.

Fase 3: Perspectief omzetten in actie

De derde fase is gericht op het bepalen en ondernemen van actie. Hieronder vallen o.a. het verbeteren van het LinkedIn profiel, het verkennen van de arbeidsmarkt en het eventueel zoeken naar een geschikte bijscholing. Je formuleert concrete acties in een Persoonlijk Actieplan.

Deze drie fases worden doorlopen in ca. 6 gesprekken van 1,5 uur. Gedurende het traject krijg je verschillende opdrachten aangeboden vanuit Casita Coaching. Deze opdrachten maak je thuis en dienen als input voor de gesprekken. Doorlooptijd van een traject varieert van 3 maanden tot een jaar.

Eenmalig consult

“Ik heb veel zin in de nieuwe baan. Maar ik zie ook op tegen samenwerken met collega’s en elke dag naar dezelfde plek gaan. Gewoon omdat ik het niet (meer) gewend ben en dit me eerder ook veel stress heeft opgeleverd. Dus hier wilde ik met jou eens over praten, om te bekijken hoe ik hier niet te zwaar maar wel serieus genoeg mee om kan gaan.”

Wil je een keer sparren, over de samenwerking met je collega’s, over jezelf en de keuzes waar je voor staat, over je bedrijf? Ik denk graag met je mee. Na het gesprek ga je opgeladen en met nieuwe ideeën de deur uit; misschien zie je het begin van een oplossing.

Retraite weekend

Wanneer je je rustig wilt bezinnen op de keuzes waar je voor staat, bied ik een ‘VIP-traject’ aan: een weekend in mijn tuinhuis in Zeist. Het is een combinatie van ontspanning en aandacht geven aan belangrijke aspecten in je leven en je werk. Ingrediënten voor dit weekend:

 • letterlijk en figuurlijk afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen
 • in alle rust en aandacht volledig gehoord worden
 • stilstaan bij wie jij bent in je kracht, bij je kwaliteiten, je uitdagingen, je energiegevers en -nemers
 • stilstaan bij rode draden en patronen, bij idealen en verwachtingen
 • helder, praktisch en resultaatgericht
 • humor en plezier

Het (dag)programma is afhankelijk van je vraag en situatie. Er is ruimte voor contact, en voor alleen zijn. De manier waarop we het programma invullen kan wandelend zijn, zittend op een bankje buiten, al naar gelang je wensen, mogelijkheden en de weersomstandigheden.

Waarmee keer je huiswaarts

 • een rugzak vol nieuwe handvatten om contact te kunnen maken, te horen, gehoord en begrepen te worden
 • een plan voor de komende tijd
 • inspiratie
 • helderheid, overzicht en inzicht

Wandelcoaching

Ik werk graag buiten in de natuur, daar waar ruimte, frisse lucht en vrijheid zo vanzelfsprekend is. Geen zoemer die na een uurtje gaat en jij plaats moet maken omdat de volgende cliënt op de stoep staat. Je komt tot rust, alle tijd om je verhaal te doen. Er ontstaat helderheid. Beweging. Je weet weer wat te doen.

Waarom wandelcoaching?

Omdat de natuur een rustgevend effect op je heeft. Daarnaast geeft de natuur ook juist energie en meer focus. De dingen vallen op hun plek en nieuwe ideeën komen gemakkelijker boven. Dat komt ook omdat de natuur een andere omgeving is dan waar je je gewoonlijk in bevindt. Daardoor word je minder snel afgeleid door gedachten aan de dagelijkse dingen. Lopen en praten is krachtig. De natuur helpt daarbij als spiegel. De problemen en uitdagingen in jouw werk leggen we bloot aan de hand van metaforen in de natuur.

Al wandelend je persoonlijke vraagstukken aanpakken, brengt je snel en gemakkelijk in beweging. Zowel fysiek als mentaal. Daarbij maken we gebruik van natuurlijke werkvormen.

Hoe werkt het?

 • buiten zijn bevordert de ontspanning van lichaam en geest
 • de zintuigen worden maximaal gestimuleerd door de geuren, kleuren, veranderende beelden, de wind door je haren en de zon of regen op je gezicht
 • lastige onderwerpen worden wandelend gemakkelijk besproken. Je hoeft elkaar namelijk niet aan te kijken
 • daadwerkelijk in actie komen gaat sneller door de actieve houding
 • de beelden uit de natuur helpen om te verwoorden wat er intern zich afspeelt
 • de steeds veranderende omgeving stimuleert om anders te kijken, te denken en te doen

Het positieve effect van wandelen versterkt het effect van de coaching. We wandelen, ik leid het gesprek en help je tot de kern komen, jij vindt de oplossingen voor jouw vragen. Samen bedenken we manieren om nieuwe oplossingen te integreren in je dagelijks leven.

Resultaat

 • Wandelcoaching vermindert werkstress en burnoutklachten en verhoogt het werkplezier, bevlogenheid en zelfvertrouwen.
 • Je weet in welke functie je jouw talenten kunt inzetten en verder kunt ontwikkelen, waar je met plezier je energie in kwijt kunt en waarin je betekenis hebt.
 • Je hebt ontdekt hoe je binnen je huidige functie beter tot zijn recht kunt komen.

Waar wandelen we?

Tenzij anders overeengekomen, wandelen we in het Zeisterbos. Het bos vormt met de parken en bossen van de buitenplaatsen Hoog Beek en Royen en Pavia een brede groene strook aan de oostzijde van Zeist.

Contact Us

Laat een boodschap achter en ik neem zsm contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search